Jordan taber yderligere terræn efter anden formandsafstemning

Én republikaner gned sågar ekstra salt i såret ved at stemme på Husets tidligere formand, republikaneren John Boehner, som i sin tid døbte Jim Jordan "en lovgivende terrorist".

Når kalenderen skriver torsdag den 19. oktober, er USA gået ind i dag 16 uden en permanent formand for Repræsentanternes Hus.

Egentlig kunne jeg bare copy-paste morgenens nedtaktsartikel om, at Republikanernes officielle formandskandidat Jim Jordan ikke fik nok stemmer til at blive formand efter tirsdagens afstemning i Repræsentanternes Hus, for det gjorde han nemlig heller ikke ved den anden afstemning, som fandt sted onsdag aften dansk tid.

Faktisk ser formandsforhåbningerne kun værre ud for den ultrakonservative republikaner fra Ohio.

I tirsdags var der 20 republikanere, der stemte imod ham. Onsdag var tallet steget til 22. For at blive formand kan Jordan (der tirsdag fik 200 stemmer mod onsdagens 199) kun tåle at miste maksimum fire af sine egne, for der er absolut ingen hjælp at hente fra Demokraterne, der ligesom i tirsdags gav alle deres stemmer (212) til deres flertalsleder Hakeem Jeffries.

Kilde: The New York Times

Én republikaner gned sågar ekstra salt i såret ved at stemme på Husets tidligere formand, republikaneren John Boehner, som i sin tid døbte Jordan “en lovgivende terrorist”. Og lige netop den stikpille understreger pointen om, at især mere moderate republikanere simpelthen finder Jordan for ekstrem til at få formandshammeren i hånden endsige at blive landets tredjemest magtfulde politiker efter præsidenten og vicepræsidenten.

Umiddelbart efter onsdagens afstemning lød det ifølge CNN fra Jordan, at han vil fortsætte med at forsøge at vinde sine republikanske afvigere over på sin side. I mellemtiden samles Husets medlemmer igen torsdag til endnu en opfølgning på formandsmiseren. Samtidig er bestræbelserne om at gøre Patrick McHenrys, den midlertidige formand, autoritære vingefang bredere kun taget til i styrke, skriver The New York Times.

Fortsættelse følger i formandssagaen fra det, der vel snart må siges at blive forvaltet mere som et galehus end et folkets hus.