Tim Scott lukker og slukker sine 2024-drømme

Tim Scott, den republikanske senator for South Carolina, har annonceret, at han trækker sig som præsidentkandidat.

I går tonede Tim Scott, republikansk senator for South Carolina, frem på Fox News. Med sig havde han en besked, de fleste nok havde forventet ville komme snarere end senere:

“Når jeg tager tilbage til Iowa (den første delstat, hvor der skal stemmes om Republikanernes præsidentkandidat, red.), så bliver det ikke som præsidentkandidat.”

Kilde: YouTube

Meldingen kommer efter en tid, hvor Scott mildest talt har haft svært ved at skabe begejstring om sit præsidentkandidatur. Både blandt vælgere og pengedonorer. De faktorer gjorde, at Scott kun med det yderste af neglene kvalificerede sig til Republikanernes tredje primærvalgsdebat i forrige uge.

Til partiets fjerde primærvalgsdebat i starten af december kræver det blandt andet mindst seks procents vælgeropbakning i meningsmålingerne for at kunne deltage. Det er langt over de omtrent to procent, vælgerne konsekvent har honoreret Scott med.

Som USA-nyts debatanalytiker Magnus Schyberg noterede sig efter de republikanske præsidentkandidaters tredje debat i sidste uge, så forsøgte Tim Scott “at føre valg på et positivt republikansk budskab. Ikke helt ulig Barack Obama med demokratisk fortegn.”

“Det er al ære værd, men Republikanerne er et andet sted nu. Som denne debat viste, responderer partiet bedre på aggressiv kriseretorik,” fortsatte han.

Scott ville i forbindelse med gårsdagens udmelding ikke komme ind på, hvem han nu anbefaler de republikanske vælgere at pege på som partiets præsidentkandidat i 2024.

I sin tid i Senatet har han blandt andet udmærket sig ved ifølge The Guardian at være olieindustriens kæledægge. Derudover har Scott (Republikanernes eneste sorte senator) også løftet pegefingeren over for Donald Trump og den tidligere præsidents (slet skjulte) racistiske udtalelser og tweets i forbindelse med den dødelige white pride-parade i Charlottesville, Virginia, i 2017 samt optøjerne efter politimordet på George Floyd i 2020.

Feltet spidser til

Med Scotts udmelding spidser det republikanske kandidatfelt nu for alvor til. For lidt over to uger siden trak forhenværende vicepræsident Mike Pence også sine præsidentambitioner tilbage. Forvent, at endnu flere kandidater trækker sig inden Republikanernes fjerde primærvalgsdebat den 6. december i delstaten Alabama.

Udover Donald Trump – den klare frontløber på trods af, at han ikke har deltaget i nogen af debatterne – består feltet nu af Ron DeSantis, Nikki Haley, Chris Christie, Vivek Ramaswamy, Doug Burgum og Asa Hutchinson. Både Burgum og Hutchinson kvalificerede sig ikke til sidste uges debat.

Læs også:

Og: