DeSantis versus Newsom

Konservatismen møder progressivismen, når Florida torsdag står over for Californien i direkte duel i form af guvernørerne Ron DeSantis og Gavin Newsom.

Torsdag nat dansk tid skal republikaneren Ron DeSantis og demokraten Gavin Newsom en tur i Sean Hannity-ringen, i hvad der er blevet døbt “The Great Red vs. Blue State Debate”.

Duellen mellem de to højtprofilerede guvernører fra henholdsvis Florida og Californien finder sted i Alpharetta, Georgia, og sendes live på Fox News. Med andre ord er der virkelig lagt i kakkelovnen til Gavin Newsom, der til trods for misforholdet mellem konservativ modstander og konservativ dommer går ind til trekampen med assertiv aura.

Kilde: X

“Det her bliver to mod én,” siger Newsoms talsmand Nathan Click ifølge Politico.

“Men guvernør Newsom har altid troet på, at Demokraterne bliver nødt til at gå i offensiven i fjendens territorium, og det er præcis det, han (Gavin Newsom, red.) har tænkt sig at gøre. Forvent, at han kommer til at forsvare præsidenten og vil benytte lejligheden til direkte at konfrontere kilden til al den misinformation,” fortsætter talsmanden.

En duel mellem to præsidentkandidater?

Demokraternes feterede stjerne har kategorisk afvist, at han agter at stille op til præsidentvalget i 2024. I stedet har Newsom loyalt anbragt alle sine æg i Biden-Harris-kurven ved flere lejligheder. Uagtet støtteerklæringerne har en stribe markante udenlandsoptrædener – for eksempel et nyligt besøg til Kina, hvor det blandt andet blev til audiens hos Xi Jinping – fået rygterne til at svirre omkring Gavin Newsoms reelle intentioner, hvad angår præsidentembedet.

Ron DeSantis, der som bekendt selv stiller op til Republikanernes primærvalg om at blive partiets præsidentkandidat i 2024, har ikke været bleg for at bidrage til rygtebørsen.

Kilde: YouTube

“Vi mener, at det her er en oplagt mulighed for at vise, hvorfor guvernøren (Ron DeSantis, red.) er den bedst egnet til at slå Demokraterne i november (2024, red.), uanset hvem de stiller op, Joe Biden eller Gavin Newsom,” lyder det fra en anonym kilde i DeSantis-lejren ifølge Politico.

Ideologisk strid

Fejden mellem de to kombattanter går efterhånden mere end et år tilbage. Konfrontationen blev for alvor anstiftet af Newsom i sommeren 2022, der dybt bag fjendens mure udsendte en tv-reklame, der farede i flæsket på DeSantis omkring hans konservative syn på alt lige fra skolebøger, våben og immigration. Samtidig stod Newsom klar med åbne arme for at tage imod Floridas hårdtprøvede indbyggere.

Kilde: YouTube

Som modsvar påpegede DeSantis, at The Golden State totalt er kuldsejlet under Newsoms progressive lederskab, og at dens indbyggere som konsekvens i hobetal flygter i sikkerhed i Florida.

Kilde: YouTube

Den 80 minutter lange tv-debat torsdag mellem de to ideologiske modstykker kommer til at centrere sig omkring emnerne Covid-19, skatte-, immigrations- og energipolitik samt spørgsmål om lov og orden, har moderator Sean Hannity stillet seerne i udsigt.

USA-nyts debatanalytiker Magnus Schyberg følger op på duellen.

Læs også: