Én død i skyderi ved Chiefs’ Super Bowl-parade

Et tragisk skyderi fandt tirsdag sted i forbindelse med afslutningen på Kansas City Chiefs’ Super Bowl-sejrsparade i downtown Kansas City, Missouri.

Oversat fra engelsk til dansk af Alexander de Summer-Brason Welford

Et tragisk skyderi fandt tirsdag sted i forbindelse med afslutningen på Kansas City Chiefs’ Super Bowl-sejrsparade i downtown Kansas City, Missouri, hvor en person blev dræbt og 20 andre såret midt under fejringen af Chiefs’ mesterskabssejr.

Hændelsen skabte panik blandt de cirka én million deltagere, herunder børn, da skud pludseligt brød ud, mens spillere stadig var på banen. Det førte til kaos, hvor fans løb efter dækning og politi sværmede området. Kansas Citys politichef Stacey Graves har efterfølgende annonceret, at tre personer er blevet tilbageholdt og et uspecificeret antal våben er blevet fundet. Onsdag aften var der ikke blevet annonceret nogen specifikke anklager samt navngivet nogen mistænkte.

Den tragiske hændelse i forbindelse med Chiefs’ parade markerer endnu en forekomst af vold med skydevåben i USA, der sætter spot på, hvad der ellers burde have været en sikker begivenhed, efter en lignende hændelse ved en parade i Denver for NBA’s Nuggets.

Skyderiet er mindst det 48. tilfælde af et masseskydning i USA i år ifølge Gun Violence Archive. Myndighederne, herunder FBI og Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, arbejder på nuværende tidspunkt på at indsamle beviser og interviewe vidner for at finde frem til et motiv, alt imens samfundet sørger over tabet af radio-DJ Lisa Lopez-Galvan samt andre berørte.

Øjenvidneberetninger beskriver den pludselige rædsel, da skud afbrød festlighederne, med folk, der løb i frygt og forvirring. Midt i kaosset opstod der også heltemod, da nogle deltagere tacklede og tilbageholdt en mand med et våben, hvilket hjalp politiet i processen.

Hændelsen har udløst udbredt fordømmelse og opfordringer til handling mod vold med skydevåben. Præsident Joe Biden har hertil fremhævet behovet for en reaktion på sådanne tragedier. Chiefs-organisationen og spillere, herunder Travis Kelce, har udtrykt deres sorg og solidaritet med ofrene og Kansas City-fællesskabet, hvilket understreger hændelsens dybe påvirkning på lokalsamfundet.