Årlige venskabsture over Atlanten styrker både de historiske og personlige bånd

Chicago, San Francisco, Seattle, Houston, St. Croix og Solvang har alle det tilfælles, at de gennem årene har lagt jord til Rebild National Park Society' årsmøder. I år går turen så til Cincinnati i Ohio, og USA-nyt har i den forbindelse taget en snak med generalsekretær Helene Christensen for at blive klogere på, hvilke historiske traditioner, der holdes i hævd, og personlige bånd, der bliver knyttet, i skæret af foreningens årlige venskabsture over Atlanten.

Bragt i samarbejde med Rebild National Park Society

”Jeg plejer at sige, når jeg skal forklare, hvad et årsmøde er og består af, at det er en tur eller event, der bringer nye og gamle venner sammen i ‘Rebildfamilien’. Når man mødes til et årsmøde, så kan man være sikker på, at man skal opleve noget helt speciel – noget, som man ikke ellers har mulighed for at opleve som almindelig turist.”

Sådan indleder Helene Christensen, generalsekretær i Rebild National Park Society, på spørgsmålet om, hvad der gør den dansk-amerikanske venskabsforenings mangeårige tradition med at holde sine årsmøder forankret i USA til noget ganske særligt.

”I 2017 var vi for eksempel på St. Croix i forbindelse med 100-året for salget af Dansk-Vestindien til USA. Forrige år var vi i Houston, Texas, hvor vi blandt andet besøgte et dansk museum i noget, der hedder Danevang, som blev grundlagt af danskere tilbage i slutning af 1800-tallet. Foruden det besøgte vi NASA, hvor vi også var heldige at mødes med Andreas Mogensen, som tog sig tid til at spise velkomstmiddag med os og fortælle om sit liv som astronaut,” fortsætter hun, inden hun slår fast:

”Det handler ligesom om at frembringe de historiske bånd mellem Danmark og USA og vedligeholde den unikke kontakt – med andre ord at give folk noget, der ikke nødvendigvis står i turistguiden, men som giver noget ganske specielt til oplevelsen af USA som dansker og vice versa.”

Fotos: Rebild National Park Society

Turen går til Midtvesten

Selv står generalsekretæren midt i pakningen til årets årsmøde. I år finder det sted i starten af april i metropolen Cincinnati i delstaten Ohio, der foruden de kulturelle ture rundt omkring også vanen tro byder på generalforsamling med dertilhørende gallamiddag.

”Turene er generelt arrangeret af vores forskellige lokale chapters (lokalafdelinger, red.). I år er det arrangeret af gode folk fra Kentucky-chapteret med Sune Frederiksen som koordinator for turen. En af dagene skal vi blandt andet opleve solformørkelse nær Louisville, så vi håber på godt og skyfrit vejr,” siger Helene Christensen med smil i stemmen, før hun understreger, at man ikke behøver at være medlem af Rebild National Park Society for at kunne komme med.

”Alle er velkomne,” påpeger hun og tilføjer:

“For os er samværet og hyggen meget vigtig, fordi turen handler lige så meget om at knytte nogle nye bånd og relationer samt at udvide sit netværk på tværs af Atlanten.”

Foto: Rebild National Park Society

Selvom flyet endnu ikke har sat kurs mod Midtvesten, er generalsekretæren allerede godt i gang med forberedelserne til næste års årsmøde, som kommer til at foregå i San Diego, Californien.

Målet bliver her at gøre turen endnu mere attraktiv for en endnu bredere skare, lyder det fra Helene Christensen.

Læs meget mere

Den tid den glæde, som man siger. I mellemtiden kan man læse meget mere om Rebild National Park Society samt den dansk-amerikanske venskabsforenings årsmøder gennem tiderne på hjemmesiden rebildfesten.dk.

Og mens man befinder sig derinde, kan man passende også få det fulde overblik over programmet for årets årsmødetur, som helt præcist strækker sig fra den 2. til den 10. april.

Læs også: