Amerikanske droner til Odense

Amerikansk dronevirksomhed åbnede i starten af ugen en ny fabrik i Odense. Herfra skal man som de første i Danmark producere såkaldte ”mega-droner”.

Amerikanske Thunderstrike Aviation, som gør sig i droneproduktion, har åbnet ny fabrik i Danmark. Nærmere bestemt i Odense, hvor man skal producere sine såkaldte ”phantom-droner”, der har et vingefang på fem meter og en længde på 2,5 meter. Dronerne kan bruges i krigszoner til rekognoscering, men kan også udføre civile opgaver på grund af dens lange flyvetid på op mod 30 timer, skriver DR.

Droner til overvågning

Ifølge eksperter handler produktionen af droner i Danmark om, at Danmark skal blive bedre til at overvåge sine nærområder, det vil sige mindst Østersøen og Arktis. Derfor er sådan en drone en alternativ løsning til større og dyrere løsninger som fly eller satellitovervågning. Der er ikke noget, der tyder på, at dronerne skal bruges til andet end overvågning. Det vil sige, at der er ingen planer om, at dronerne skal bruges til angreb eller krigsførelse.

Droner på Fyn

Fabrikken skal placeres på en 3.000 kvadratmeter stor grund i H. C. Andersen Airport i Odense, og her regner man med at producere omkring 200 kæmpedroner om året.

Den odenseanske borgmester, Peter Rahbæk Juel, er også stolt over at se netop Odense blive valgt af en stor amerikansk forsvarsproducent til et så omfangsrigt projekt. Juel kalder det i et opslag på Facebook ”et nyt kapitel i et ægte teknologieventyr, der er ved at udspille sig med flere jobs, mere velstand – og bedre grundlag for velfærd.”

Ifølge TV2 Fyn bliver Thunderstrike Aviation den kun tredje droneproducent i Danmark – og den første i den mega-drone-skala, som der her er tale om.

Støt USA-nyt:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *