Ugen i amerikansk politik: Ny bog fra Trumps kone og Harris på vælgerjagt i Michigan

USA-nyt bringer et nyt initiativ, hvor skribent Johan Knudsen Moestrup fra nu af og frem mod valget vil tage dig med rundt i ugen, der er gået i amerikansk politik.

Godmorgen, kære læser!

Det er denne mandag blevet tid til debut på USA-nyts nyeste initiativ, Ugen i amerikansk politik. Det emmer lidt af vores podcast, Ugens USA, men i denne artikelserie vil vi i stedet tage et kig på den forgange uge i amerikansk politik – og muligvis også lidt generelt USA-stof.

Den ugentlige artikelserie er til dig, der ikke har tiden eller lysten til at bruge massevis af timer på at læse de lange romaner, høre de timelange podcasts og begive dig igennem alverdens amerikanske talkshows, aviser og medier for at forstå, hvad der sker i USA.

Så endnu engang, kære læser: Velkommen til Ugen i amerikansk politik!

Ny, kontroversiel bog fra Melania Trump

Vi starter i afdelingen for noget, der lignede at være sladderbladsjournalistik, men som nu optager spalteplads på samtlige amerikanske og internationale medier. Den tidligere førstedame af USA, Donald Trumps kone Melania Trump, udgiver snart en ny bog, hvor hun går stik imod sin mands holdninger til abortspørgsmålet. Det skriver Reuters.

I bogen gør Melania Trump direkte op med sin mands tanke om specielt tilbagerulningen af Roe v. Wade, og advokerer helt i overensstemmelse med Demokraterne:

’’Hvorfor skulle nogen andre end kvinden selv have magten til at bestemme, hvad hun gør med sin egen krop,’’ lyder det på én af siderne i bogen ifølge Reuters.

Donald Trump har i skrivende stund endnu ikke kommenteret bogen, Melania, der har udgivelsesdato i morgen tirsdag. Trump har afvist tanken om at støtte et totalt og nationalt abortforbud for alle landets 50 delstater, hvis han skulle blive USA’s næste præsident.

Læs også:

VP-kandidaterne, der vil samle USA?

Det lød næsten for godt til at være sandt, da de to vicepræsidentkandidater J. D. Vance og Tim Walz krydsede klinger i første og med al sandsynlighed sidste tv-debat natten til onsdag dansk tid sidste uge. Der var kun et fåtal af personangreb, men store dele af debatten var præget af substans og konkret politik. Faktisk kunne de to kandidater endog finde enighed om flere ting.

I komedie- og talkshowet The Daily Show var det også en overrasket vært i form af Michael Kors, der sad tilbage i nærmest choktilstand.

’’Måske I to skulle løbe (føre kampagne sammen, red.) sammen,’’ lød det sarkastisk fra Kors.

Mange seere og USA-kendere blev efterladt med en følelse af, at noget stadig kan hænge sammen i USA.

I sidste uges afsnit af USA-nyts podcast, Ugens USA, går redaktør Alexander de Summer-Brason Welford og debatanalytiker Magnus Schyberg gennem debatten sammen. Hør episoden her, eller dér, hvor du hører podcasts.

Kamala Harris jagter afgørende vælgere

Vi slutter ugens artikel med et besøg til den nordlige svingstat Michigan. Her vakte det opsigt i november i fjor, da muslimske ledere i delstaten fortalte, at de ikke ville stemme på Joe Biden til præsidentvalget som følge af præsidentens syn på konflikten i Mellemøsten.

I weekenden gjorde Kamala Harris så sit i forsøget på at genvinde tilliden hos lederne af de muslimske miljøer. Det skriver avisen The Washington Post, der også sætter fokus på vigtigheden i at vinde svingstaterne i USA’s nordlige rustbælte.

Hvad der kom og kommer ud af mødet, finder vi med al sandsynlighed først ud af om en måned, når valgresultaterne fra de pågældende områder bliver bragt i medierne.

Læs også:

Det var således alt fra premiereudgaven! Læs med, når Ugen i amerikansk politik atter går i luften igen i næste uge.

Støt USA-nyt: