Vælgerne lider allerede af stor valgtræthed

Selvom der stadig er lige under et halvt år til præsidentvalget, har langt over halvdelen af de amerikanske vælgere allerede set sig mætte på mediedækningen af det, hvilket er flere end på noget tidspunkt i 2020.

Årets præsidentvalg har allerede været historisk på en række parametre.

Primærvalgene var knapt nok kommet i gang, før de sluttede igen med Joe Biden og Donald Trump som de facto præsidentkandidater for henholdsvis Demokraterne og Republikanerne.

I sidste uge blev Trump kendt skyldig i 34 anklagepunkter om svindel med bogføring og udbetaling af tys-tys-penge til en pornostjerne. Dermed skrev republikaneren sig ind i de amerikanske historiebøger som den første tidligere præsident, der er blevet fundet skyldig i at have begået kriminalitet.

Hvad dommen, som ikke forhindrer Trump i at stille op ej heller fra ultimativt at indtage Det Hvide Hus igen, skulle han blive valgt ind, kommer til at betyde for udfaldet af præsidentvalget, vides af gode grunde ikke endnu.

Men hvad, vi dog allerede med sikkerhed ved om årets præsidentvalg, er, at det er kommet enormt meget i mediernes søgelys, og at der på nuværende tidspunkt er flere amerikanere, der følger nøje med i mediedækningen af det (58 procent), end tilfældet var på samme tidspunkt under 2020-valgkampen (52 procent).

Og de, der følger med, er allerede ved at være godt udkørte af al den omtale, viser en meningsmåling fra april nyligt udgivet af den upartiske tænketank Pew Research Center.

Kilde: Pew Research Center

Tilbage i 2020 skulle man helt frem til en måned før valget for at finde et lignende antal amerikanere (61 procent) melde om metaltræthed på grund af valgdækningen.

Kigger man på partitilknytning melder republikanske vælgere om mindre valgtræthed end demokratiske vælgere, 58 over for 66 procent, og stiller man skarpt på kilderne til valgnyheder, varierer disse markant, alt efter om man er ung eller gammel.

Kilde: Pew Research Center

Unge under 30 år bliver mestendels opdateret på valget fra journalister og nyhedsorganisationer (45 procent), men er langt mere tilbøjelige end de 65-årige og ældre til at få nyheder om valget fra berømtheder og influencere (10 procent) og venner og familie (18 procent). 78 procent af de 65-årige og ældre siger, at de følger med i valgdækningen via traditionelle mediekanaler (journalister og nyhedsorganisationer).

Vælgere, der siger, at de hælder til republikansk side, er mest tilbøjelige til at sige, at de ikke følger med i valgdækningen gennem nogen af de kilder, der fremgår af det ovenstående billede.

Læs også: