Ugen i amerikansk politik: Usædvanlige kasteskyts fra Obama og ny kampagnechef til Trump

Det er tid til månedens anden Ugen i amerikansk politik. I denne udgave sætter vi loop under historien om en ny kampagnechef til Trump-lejren samt en bemærkelsesværdig tale af USA’s tidligere præsident, Barack Obama.

Godaften, kære læser!

Denne anden mandag i oktober byder naturligvis på ugens udgave af Ugen i amerikansk politik. Skulle første udgave være gået din næste forbi, så kan den læses herunder, hvor vi også uddyber meningen med konceptet yderligere:

Obama talte alvorsord ved Harris-rally

Natten til fredag dansk tid talte Barack Obama ved et vælgermøde for Kamala Harris i byen Pittsburgh i den yderst vigtige svingstat Pennsylvania. Den tidligere præsident stod ikke blot kun for de klassiske udsagn med at udskamme Trump og fortælle, hvorfor det er så vigtigt at stemme på Harris. Han henvendte sig i særdeleshed til de sorte vælgere.

’’I kommer med alle mulige grunde og undskyldninger (for ikke at stemme, red.). Jeg har fået et problem med det. Fordi noget af det lader mig tænke – og her taler jeg direkte til mænd – at det lader mig tænke, at okay, I har bare ikke følelsen om idéen af at have en kvinde som præsident, og I kommer med andre alternativer og andre grunde til det,’’ tordnede Barack Obama ud blandt publikum.

Og det var ikke kun de sorte mænd, som Obama talte til, men også amerikanske mænd helt generelt fik en opsang at høre fra ekspræsidenten.

’’Jeg undskylder, gentlemen. Jeg har noteret det, specielt med nogle mænd, der synes at tænke Trumps opførsel, bullying (aggressiv opførsel, red.) og at tage mennesker ned (være hævet over andre, red.), er et signal om styrke. Jeg er her for at fortælle jer, at det er ikke, hvad styrke er, og det har det aldrig været,’’ lød alvorsordene fra Barack Obama.

I slutningen af august viste en undersøgelse fra tænketanken Pew Research Center, at Kamala Harris havde et voldsomt forspring af popularitet blandt de sorte amerikanere – både mænd og kvinder – men nu viser en undersøgelse af NPR, at det står stik modsat til. Slaget afgøres 5. november.

Ny kampagnechef til Trump

Der er ikke sket alverden på kampagnefronten i den forgange ugen, men noget, der ikke handler om Obama og sorte vælgere, er en ny kampagnechef til Trumps lejr. Det skriver Axios.

Ønsket om at forbedre kommunikationen kommer kun få uger før valget, og her ser Trump-lejren tilsyneladende bedre alternativer.

Der kommer konstant og hele tiden nye meningsmålinger i amerikansk politik, og ligeså mange der kommer, ligeså mange viser forskellige ting i øst og vest. Aktuelt tegner meget til, at marginaler skal afgøre valgkampen.

Det var alt for denne gang. Vi skrives ved om en uge!

Lyt også til:

Støt USA-nyt: