Trump ønsker sit gamle ”travel ban” efter angreb på Israel

Krigen mellem Hamas og Israel har skabt voldsomme reaktioner og debat i USA. Nu stempler Trump ind med en lovprisning af sit gamle ”travel ban”.

Af Christopher Macallan, journalist

Den tidligere præsident Donald Trump besøgte torsdag sidste uge den smukke by Wolfboro i delstaten New Hampshire, der har verdens ældste sommer-resort. Det var dog ikke for at nyde solen og de flotte strande, at Trump tog turen op nordpå. Den tidligere præsident havde nemlig et stærkt budskab med til sine supportere midt i den voldsomme krig mellem Hamas og Israel.

“Jeg indførte et virkelig stærkt indrejseforbud. Vi havde ingen problemer i fire år,” fortalte han de fremmødte.

En selvsikker Trump forsatte med at minde amerikanerne om, hvordan han vil beskytte dem mod den slags voldsomme angreb, der er sket i Israel og Gaza den sidste halvanden uge.

“Blodsudgydelsen og drabene, vi så i denne uge, kommer aldrig til at ske på amerikansk jord,” udtalte Trump til sine tilhængere i Wolfboro.

Kilde: YouTube

Trumps ”travel ban” er blevet aktuel igen

Trumps indrejseforbud blev indført den 27. januar 2017 og forbød immigration fra Nordkorea, Syrien, Iran, Yemen, Libyen, Somalia og Venezuela. En kontroversiel lov, der blev forkastet af Joe Biden, som under 2020 valgkampen lovede at bringe en ende på indrejseforbuddet i sin første dag som præsident.

På trods af Bidens forkastelse af loven så kan præsidenten og Det Demokratiske Parti meget vel blive nødt til at forholde sig til forbuddet igen. Efter Trumps rally i Wolfsboro udtalte Trump i mandags til stående ovationer i Iowa, at hvis han bliver valgt til præsident igen, så vil han genindføre og udvide sit indrejseforbud.

Og det er ikke uden grund, at Trump bringer sit gamle indrejseforbud tilbage på scenen.

USA har i 2023 nemlig oplevet et voldsomt pres på landets grænser. Alene i den første halvdel af september måned var der ifølge ABC News 142.000 sammenstød med migranter, der forsøgte at komme inde i USA via grænsen sydpå mod Mexico.

Samtidig har krigen mellem Israel og Hamas skabt store grupper af flygtninge, hvor Trump udnytter situationen til at vise sig som en hårdere kandidat end Joe Biden. Trump forklarede tydeligt sine holdninger til flygtninge fra Gaza i mandags.

“Vi kommer ikke til at tage nogen som helst ind fra Gaza,” lød det fra Trump i Iowa til de seere, medier og tilhørere, der lyttede med.  

Kilde: YouTube

Dermed sætter Trump også tonen for den immigrantionsretorik og -debat, han gerne vil fremføre frem mod præsidentvalget i 2024, hvor den tidligere præsident ligger mere end lunt i svinget til at vinde den republikanske nominering.