Hvilken politik vil Trump føre, hvis han bliver præsident igen?

Med god sandsynlighed kan Donald Trump endnu engang blive præsident for USA. Hvilken politik skal man forvente, hvis det sker?

Donald Trump fortsætter sin kampagne forud for præsidentvalget til november, hvor han sandsynligvis bliver den republikanske præsidentkandidat. Joe Biden stryger samtidig let og elegant og uden besvær over sine ubekendte modstandere til de demokratiske primærvalg. Derfor er der altså gode chancer for en omkamp fra 2020; endnu et opgør mellem de to aldrende kandidater; Trump mod Biden.

Ifølge meningsmålingerne ser det ikke godt ud for demokraten fra Delaware, Biden, da Trump fører mod ham på nationalt plan. Bidens nuværende popularitet har det heller ikke for godt, hvor over halvdelen af nationen ikke synes, at deres siddende præsident er nogen succes.

Trump har dermed en solid mulighed for at gentage sejren fra 2016 og blive den 47. præsident i amerikansk historie. Derfor giver det god mening at lave et overblik over, hvilke politiske tiltag Trump har tænkt sig at implementere, skulle han blive præsident igen.

Så det får I her:

Færdiggørelse af grænsemuren

Først og fremmest er det langt fra nogen hemmelighed, at Trump vil sætte en stopper for den massive emigration, der har fundet sted fra Latinamerika til USA. Til sine vælgere forklarer han, at han vil “ophæve alle åben grænse-politikker fra Biden-administrationen, stoppe invasionen af vores sydlige grænse og påbegynde den største udvisningsoperation i amerikansk historie.”

Det vigtige for Trump er, at det er ham, der får kredit for, at emigrationen stopper, og ikke hans modstander, den siddende præsident. Samtidig skal muren også bygges færdig, som indtil videre går 730 kilometer langs den 3145 kilometer lange grænse til Mexico.

America First

Når det gælder den globale scene vil Trump prioritere, at USA selv står for produktionen af produkter, hvilket vil skabe arbejdspladser for den amerikanske befolkning. Det vil han gøre ved at sætte en universel afgift på 10 procent på alle produkter produceret uden for USA. Ifølge tænketanke og økonomer vil det ødelægge den globale handel og generelt set have negative konsekvenser for den amerikanske økonomi. Måske ikke et helt gennemtænkt tiltag endnu.

Trumps egne tal

Kriminaliteten i USA har aldrig været højere, hvis du spørger Trump. Det er dog ikke rigtigt, da den, lige siden han selv indtog embedet i 2016, har været dalende. For at bekæmpe denne selvopfundne høje rate af kriminalitet skal Nationalgarden tages i brug uden nogen anmodning fra guvernøren eller borgmesteren i den pågældende stat eller by, hvilket normalvis er tilfældet.

Delstaternes skoler

Rettigheder til staterne er én af Trumps mærkesager, når det kommer til de offentlige institutioner. Han vil nemlig gerne afskaffe hele uddannelsesministeriet og frigøre dets budget på 68 millioner dollars. En afskaffelse af ministeriet vil dog ikke give nogen nye bemyndigelser til staternes mulighed for at kunne håndtere skolegangen på egen vis.