Læs eller genlæs: Slaget skal vindes i Michigan!

Forud for dagens primærvalg for både Demokraterne og Republikanerne i Michigan kan du læse eller genlæse Magnus Schybergs analyse fra efteråret om, hvor vigtig delstaten bliver for udfaldet af årets præsidentvalg.

I dag skal både demokrater og republikanere i delstaten Michigan til stemmeurnerne for at give deres mening til kende om, hvem der skal være partiernes respektive kandidater til årets præsidentvalg.

Ved præsidentvalget i 2016 pegede delstaten noget overraskende på Donald Trump, men skiftede så tilbage til Demokraterne i 2020. Michigan er hjemsted for den største arabiske befolkning i USA, hvorfor Demokraterne er blevet bange for, at delstaten kan svinge tilbage til Republikanerne i år i kølvandet på stor utilfredshed med Joe Bidens håndtering af situationen i Gaza. Dagens primærvalg skal derfor især ses som en tidlig styrkeprøve for Biden i forhold til Midtvestens velvilje over for sit fortsatte præsidentskab.

For at klæde dig på til dagens anledning kan du læse eller genlæse Magnus Schybergs analyse fra efteråret, der i flere detaljer skitserer, hvor vigtig en delstat Michigan er blevet i sammenhæng med præsidentvalg – ikke mindst for dette års præsidentvalg.