Tricare: Sygeforsikring til militæret

Tricare er et sygeforsikringsprogram for personer, der er i militæret, deres familier og afdøde medlemmers efterladte ægtefæller. Dette program hjælper med at give sygeforsikring til personer, der ikke har traditionel privat forsikring, og sikrer, at de har adgang til sundhedsydelser.

Det amerikanske militær har altid ydet medicinsk behandling til soldater. Efter Anden Verdenskrig og Koreakrigen voksede størrelsen af USA’s militær betydeligt, hvilket førte til, at regeringen skabte et mere organiseret sundhedsprogram. Dette program udviklede sig over tid til Tricare. Et program, der tilbyder sygeforsikring til personer involveret i militæret.

Hvad er Tricare, og hvordan virker det?

Tricare dækker en bred vifte af individer, herunder soldater, medlemmer af militærreserven, veteraner (hvoraf nogle også kvalificerer sig til VA), familiemedlemmer og ægtefæller til afdøde soldater.

Tricare består af flere forskellige programmer administreret af forsvarsministeriet, hvoraf de vigtigste er Tricare Prime, Tricare Select, Tricare For Life og Tricare Reserve Select.

Under Tricare Prime får man tildelt en læge og skal have henvisninger til specialister og hospitaler. Man er også en del af et netværk af udbydere, man kan bruge, og hvis man vil bruge specialister uden for dette netværk, skal man betale ekstra. Nuværende soldater skal ikke betale, men tidligere soldater og deres familier betaler en forsikringspræmie.

Under Tricare Select kan man vælge en hvilken som helst udbyder uden henvisning, dog har medlemmer egenbetaling. Som med Tricare Premium skal individer, der ikke er soldater, betale en forsikringspræmie.

Tricare For Life er en tilføjelse til Medicare. Tricare For Life giver supplerende sundhedsdækning, hvis man er medlemmer af Medicare A og B.

Tricare Reserve Select er for medlemmer af militærreserven og nationalgarden. Tricare Reserve Select er ligesom Tricare Select, bortset fra at man skal betale en forsikringspræmie.

Tricare dækker de fleste behandlinger, herunder lægebesøg, receptpligtig medicin, hospitalsophold, medicinske specialister, mentale sundhedstjenester, psykisk terapi og fødselspleje. Nogle behandlinger, især for individer der ikke er soldater, kræver dog egenbetaling.

Tricare har dog problemer. Der har været klager over lange ventetider, dårlig administration og manglende finansiering. I modsætning til Medicare, som er finansieret af en separat lønsumsskat, er Tricare finansieret af det almindelige budget, og Kongressen giver ikke ofte de nødvendige ressourcer til at udføre sit arbejdet ordentligt. Programmet er dog meget populært blandt soldater, og det vil sandsynligvis forblive en væsentlig del af deres liv.

Dette er del af en serie om sundhedsprogrammer drevet af den amerikanske regering.

Læs også: