Ugens USA: #24 Jan Gustafsson, del 1

Jan Gustafsson, lektor i latinamerikansk historie, kultur og litteratur ved KU, gæster Ugens USA til en snak om Cuba, USA's sydvendte nabo og mangeårige ideologiske modstander.

I denne uge tager Ugens USA temperaturen på de seneste uroligheder i Cuba, USA’s sydvendte nabo og mangeårige ideologiske modstander.

Tilbage i marts oplevede Cuba nemlig en stribe protester rundt omkring i landet, mest bemærkelsesværdigt i landets næststørste by, Santiago de Cuba, i kølvandet på blandt andet mangel på mad, elektricitet og medicin ovenpå på en tiltagende økonomisk krise, der især tog fart under coronapandemien.

Som reaktion har det cubanske styre været ude og skyde skylden for urolighederne på USA og peger specifikt på den embargo, der har martret den kommunistiske ø-stat i nu over 60 år.

Jan Gustafsson, lektor i latinamerikansk historie, kultur og litteratur ved KU, gæster derfor Ugens USA, for foruden at have boet i Cuba har han også forfattet en anmelderrost roman om landet med titlen Stille flyder Havanas gader.

Med sin store indsigt i Cuba gør Jan Gustafsson os i et todelt interview klogere på, hvordan tingene egentlig hænger sammen mellem Cuba og USA både før og nu med særligt fokus på den mangeårige embargo, USA har haft mod Cuba.

Specifikt kaster han i første del lys over, hvordan Barack Obama som præsident blødte op for relationerne, før Donald Trump kom til magten og skruede bissen på igen.

Du finder første del som altid via Spotify, Podimo og Apple Podcast – anden del af interviewet bringer vi i næste uge, hvor vi ser på præsident Bidens forhold til Cuba blandt meget, meget andet. 
 
Vi lover, det bliver godt!

Lyt også til: