Derfor skal Harris vælge Tom Wolf som sin vicepræsidentkandidat

Hvis Kamala Harris, som står stærkest som Demokraternes bud på en præsidentkandidat, efter Joe Biden i går trak sig, skal vinde valget, er hun nødt til at vælge den slags hvide, mandlige politiker, der kan appellere til de vælgere, som hun ikke kan. Tom Wolf er måske manden.

Med præsident Bidens pludselige udtræden af præsidentvalget er Det Demokratiske Parti blevet tvunget til at lede efter en anden kandidat, og vicepræsident Kamala Harris ser ud til at være denne kandidat.

Hun er ikke kun Bidens vicepræsident, men Biden har også støttet hende, hvilket betyder, at hun højst sandsynligt vil blive Demokraternes kandidat. Dette udgør dog et problem for partiet og Harris, for hvem skal være hendes vicepræsident?

Et problem for Harris er, at hun er en sort kvinde, hvilket kan være et problem blandt hvide, især mandlige, vælgere. Derfor vil valget af vicepræsidenten være af allerstørste betydning ved dette valg.

Harris, som er en sort kvinde fra Californien, vil sandsynligvis have brug for en hvid mand fra en svingstat som sin vicepræsidentkandidat. Der er historisk præcedens for dette; John F. Kennedy valgte Lyndon Johnson som sin vicepræsident for at holde Sydstaterne demokratiske, da mange i Syden ikke kunne lide idéen om en katolsk præsident. Protestanten Johnson modvirkede dette.

I 2016 valgte Donald Trump Mike Pence som sin vicepræsident for at appellere til evangelikale protestanter, hvis støtte han havde brug for.

Hvem kunne Harris vælge?

Harris vil sandsynligvis følge denne præcedens for at forbedre sine chancer for at vinde valget; spørgsmålet er nu, hvem kunne være en god kandidat?

En sådan potentiel kandidat er den tidligere Pennsylvania-guvernør Tom Wolf.

Wolf var guvernør fra 2015 til 2023. Han blev valgt i 2014 med en sejrsmargin på næsten 10 procent. I sin genvalgskampagne i 2018 vandt han med en sejrsmargin på 17 procent.

Pennsylvania er en svingstat, hvor Biden kun slog Trump med 1,2 procent i 2020. At have en tidligere populær guvernør som vicepræsident ville hjælpe Harris i staten. Wolf var meget populær i hele sin embedsperiode som guvernør og blev bredt opfattet som en ret venstreorienteret guvernør i en moderat stat.

Han kunne også hjælpe Harris med at vinde andre midtvestlige stater, såsom Michigan og Wisconsin, da hans politiske stil også fungerer i disse stater. Tilføjelsen af Wolf som vicepræsident kunne i høj grad hjælpe Harris. Hans valgsejr i en svingstat og generelle appel til hvide vælgere kan hjælpe partiet enormt i flere stater med store hvide befolkninger.

Spørgsmålet er dog, om Wolf er villig til at være vicepræsident. Da han blev spurgt indtil rygter om, at han kunne være under overvejelse som vicepræsidentkandidat i 2020, erklærede han bestemt, at han ikke ønskede jobbet.

Fire år kan dog ændre en persons ønsker meget, og hvis han tror, at han er nødvendig for, at Demokraterne kan vinde, vil han muligvis være villig til at stille op.

Støt USA-nyt: