Gavin Newsom tygger stadig på lovforslag om psykedeliske svampe

Der mangler retningslinjer, før psykedeliske svampe kan blive afkriminaliseret i Californien, lyder det fra guvernøren.

I weekenden anvendte Californiens guvernør, demokraten Gavin Newsom, sin vetoret på et lovforslag, der ellers ville have gjort psykedeliske svampe og andre hallucinogene stoffer lovlige at besidde og ikke mindst forbruge i delstaten.

Kilde: YouTube

Lovforslaget, som blev stemt igennem Californiens lovgivende forsamling sidste måned og som ville være trådt i kraft i begyndelsen af 2025, ville helt præcist have hindret arrestation og retsforfølgelse af personer over 21 år for besiddelse og forbrug af psilocybin, som er det hallucinogene stof i for eksempel svampen spids nøgenhat, samt de psykedeliske stoffer dimethyltryptamin (DMT i folkemunde) og meskalin, som er anset for at være et af de ældste psykedeliske stoffer anvendt af mennesker. Lovforslaget lagde til gengæld ikke op til en decideret legalisering af salget af de nævnte substanser.

“Både fagfællebedømt forskning samt stærke personlige fortællinger gør, at jeg støtter nye muligheder for at adressere psykisk sygdom gennem behandling med psykedelisk medicin, som dem lovforslaget nævner,” skriver Newsom i sin veto, der samtidig indskærper vigtigheden af at have regulerede retningslinjer for medicinsk behandling på plads, før en afkriminalisering af de psykedeliske stoffer kan finde sted:

“Californien burde med det samme gå i gang med arbejdet om at indføre regulerede retningslinjer for behandling. Desværre ville dette lovforslag afkriminalisere besiddelse, før sådanne retningslinjer findes, hvilket er derfor, jeg ikke kan underskrive lovteksten.”

Legalisering taget til

Siden 2019 er bestræbelser om at gøre psykedeliske stoffer lovlige kun taget til i USA. Indtil videre er Oregon og Colorado de eneste delstater ifølge Womble, Bond, Dickinson, hvor besiddelse og forbrug af psilocybin er blevet afkriminaliseret. Begge steder blev det stemt igennem af et flertal af indbyggerne.

Flere studier har afdækket psilocybins positive effekter i forhold til at tackle afhængighed, depression og selvmordstanker, skriver National Library of Medicine. Det føderale agentur DEA (Drug Enforcement Agency) har imidlertid psilocybin klassificeret som et såkaldt schedule-1 substans, hvilket har gjort forskning i dets medicinske virkninger yderst besværlig. Besiddelse og indtagelse af stoffet er derfor også strafbart på føderalt niveau.

Kilde: YouTube