Bliv klar til præsidentvalget – i dag, Super Tuesday, er der kun 8 måneder til!

Når vi ser frem mod USA's præsidentvalg i år, er det vigtigt at sætte fokus på valget i en lokal kontekst. De forskellige regioner og delstater har nemlig ofte en helt anden dagsorden end i Washington, D.C. Det kan være langt mere interessant og relevant for danske eksportvirksomheder at følge med i, end hvad der sker i Washington.

Skrevet af og bragt i samarbejde med Charlotte Nytoft og CNR-Consulting

I dag er det Super Tuesday. Det betyder, at partierne i de fleste stater i USA skal vælge deres kandidat til præsidentvalget 2024. Det giver anledning til at reflektere over de regionale forskelle, der er på tværs af USA. Ligesom de lokale valg vil have forskellige udfald fra stat til stat, spiller USA’s regionale forskelle også en rolle, når virksomheder skal vælge, hvor i USA de ønsker at placere sig.

USA er ikke ET marked

Lad det være sagt med det samme. USA er ikke ET marked!

Man erobrer ikke hele USA med det samme. USA er en føderation af 50 stater, hvori mange af disse stater er større end hele Danmark.

Man skal være indstillet på at snævre sin praksis ind på enkelte markeder fra start af og målrette sine produkter til dette marked og dets forbrugere.

Tænk lokalt

USA består af 3007 ”counties”, svarende til de danske regioner, som alle har deres lokale beslutningsmagt. Landet strækker sig 4800 kilometer fra øst til vest.

Mange siger ofte, at de er repræsenteret i USA. Når jeg så spørger ”hvor i USA?”, så svarer de f.eks. ”Boston”. Det duer ikke nødvendigvis, hvis du også har kunder i San Diego, som forventer hurtig service.

At fokusere din forretningsudvikling regionalt og lokalt er naturligvis meget mere enkelt end at forsøge at dække flere tidszoner fra start.

Frem mod præsidentvalget i 2024 vil du høre mange historier fra Washington, D.C. og de to præsidentkandidater. Man kan nemt få det indtryk, at Danmarks forhold til USA står og falder med udfaldet af præsidentvalget.

Men i en erhvervskontekst er det mindst ligeså vigtigt at holde øje med de enkelte stater og lokalområder.

Se frem mod præsidentvalget

Dansk-amerikanske forhold vil fortsætte med at stå stærkt, så længe de lokale virksomheder nyder godt af transatlantisk samarbejde.

USA vil stadig være ”open for business” efter 2024 uanset udfaldet af præsidentvalget. De enkelte delstater vil stadig gøre sit for at tiltrække udenlandsk investering ved hjælp af fordelagtige erhvervsforhold, uddannelse og infrastruktur. Danske virksomheder ER velkomne i USA, og hvis bare vi tør sætte os ordentligt ind i tingene og gribe de muligheder, USA giver til kommende virksomheder, så byder det amerikanske marked fortsat på gigantiske forretningsmuligheder.

Hvis du vil vide mere, om hvordan lokale forhold i USA påvirker danske virksomheder, så meld dig til mit nyhedsbrev 2024USElection.dk, eller følg med her på LinkedIn eller på min blog, hvor jeg frem til valget vil give input fra de forskellige amerikanske regioner og zoome ind på lokale forhold.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til årets valgevent: ”Resultatet af det amerikanske præsidentvalg 2024- i et lokalt perspektiv”, som afholdes onsdag den 6. november 2024 fra kl. 6-10 (i region Midtjylland) i samarbejde med Board Education og facilitator Brian Bruhn. Tilkendegiv din interesse i dette arrangement på 2024USElection.dk – så vil jeg holde dig orienteret frem mod valget.

Kontakt mig, Charlotte Nytoft, på telefon +45 41 60 91 19 eller på e-mail connect@cnr-consulting.dk.