Den republikanske nationalkomité dropper kampagne i minoritetsområder

Efter Trump-loyalister har overtaget den republikanske nationalkomité, har man foretaget mange ændringer, herunder lukket mange såkaldte ”minority outreach community centers”.

Med overtagelsen af Det Republikanske Nationale Komité (RNC) færdiggjordes Trumps overtagelse af Det Republikanske Parti. Nationalkomitéen er ansvarlig for partiets overordnede strategi og hvilke kampagner, man støtter økonomisk. Med nationalkomitéen under Trumps kontrol kontrollerer han hele partiet, inklusiv hvilke kampagner og programmer der får økonomisk støtte.

Det kom dog som et chok, da nationalkomitéen meddelte, at de ifølge The New York Times lukker mange såkaldte ”minority outreach community centers”.

Det Republikanske Parti og etniske minoriteter

Det anslås, at hvide amerikanere i 2045 ikke længere vil udgøre et flertal af landets befolkning, hvilket allerede er tilfældet i flere stater såsom Texas, Californien og New Mexico. Dette har udgjort et problem for Republikanerne, som ses af mange som værende et parti for hvide amerikanere, der er ligeglade med minoriteter. De har forsøgt at appellere mere til etniske minoriteter ved de seneste par valg, hvilket de har haft succes med i nogle stater. I Florida er Det Republikanske Parti blevet dominerende på grund af en kombination af støtte fra ældre vælgere og stigende støtte blandt latinoer, især de der er af cubansk eller venezuelansk afstamning. Trump har også klaret sig bedre end tidligere republikanske præsidentkandidater blandt minoriteter, især i hans genvalgskampagne i 2020, hvor han øgede sin stemmeprocent blandt minoriteter, især latinoer (det kan du blandt andet høre mere om i seneste udsendelse af vores podcast, Ugens USA).

Lukningen af “Minority Outreach Community Centers”

Nationalkomitéen har udtalt, at grunden til, man lukker mange af dem ned, er, at man vil skære ned på omkostningerne og i stedet bruge flere penge på at få Trump valgt som præsident. Oprindeligt var der en plan om at åbne 40 nye ”minority outreach community centers”. Disse planer blev dog skrottet, da lukningerne af de andre blev annonceret, hvilket efterlod Det Republikanske Parti uden nogen minoritetsopsøgende operationer i mange sorte- og latino-nabolag, begge etniske grupper de har forsøgt at nå siden deres tab ved præsidentvalget i 2012.

Det virker som om, RNC håber, at Trumps øgede støtte blandt minoriteterne, specielt latinoer, kan hjælpe andre republikanere på stemmesedlen til valget i 2024. Hvorvidt denne strategi vil fungere, får vi først svar på i november.