Arizona Republican Party er blevet tvunget til at sælge sit hovedkvarter

Ni måneder efter at have købt sit nuværende hovedkvarter er partiet blevet tvunget til at sælge det, fordi det mangler penge til at betale regningerne.

Det Republikanske Parti i Arizona er i krise. Dets dårlige præstationer, herunder dets seneste tab af både senatssæder og guvernørposten, har svækket partiet. Sagsanlæggene for at udfordre valgresultatet i 2020 og fundraising-problemer har ført til, at partiets pengekasse næsten er tom. Det seneste eksempel på dette er, da partiet blev tvunget til at sælge sit nyerhvervede hovedkvarter.

De dyre retssager

Efter at Donald Trump tabte præsidentvalget i 2020, indledte flere delstatspartier i svingstater retssager for at få valget erklæret ugyldigt. De hævdede, at der havde været massivt vælgerbedrageri uden at fremlægge noget bevis for at støtte denne påstand. Bidens sejr i Arizona fik delstatspartiet til at gøre det samme, og ligesom med de andre retssager og genoptællinger af stemmerne blev det bevist, at Biden vandt valget, og domstolene afviste retssagerne. Da Arizona-republikanerne tabte guvernørvalget i 2022, hævdede deres kandidat, tv-vært Kari Lake, at der havde været vælgersvindel og indledte retssager for at få resultatet smidt ud. Men ligesom de gjorde i 2020, tabte republikanere sagerne, da der ikke var beviser for valgsvindel. Disse retssager var ikke billige for partiet, og de skulle ikke kun betale deres egne advokater, men også statens, og i 2023 de blev tvunget til at betale 18.000 dollars til Arizonas regering. Alle disse retssager førte til, at partiet mistede betydelige mængder penge. Penge de kunne have brugt til kampagner frem for retssager.

Salget af hovedkvarteret

Omkostningerne ved disse retssager har sammen med problemer med fundraising ført til, at partiet står og har betydelige pengeproblemer. De håber at mitigere disse problemer ved at sælge deres hovedkvarter. Dette kan dog skade dem ved valget. Karl Rove, en politisk rådgiver for George W. Bush, udtalte, at “‘on the ground’-vælgerengagement-operationer, som statspartier kører, påvirker valg,” og at “penge kan løse det problem – hvis vi havde dem.” Betydningen af statspartier ved valg kan ikke undervurderes; deres vælgerengagement-operationer og lokale kampagner kan ofte hjælpe med at svinge hele valg, og med et svagt statsparti risikerer de at tabe flere vigtige valg i 2024.