Her er programmet for Rebildfesten 2024

En verdenskendt astronaut, en gal ølbrygger og musik i verdensklasse er blandt meget andet på menuen til dette års Rebildfest.

Bragt i samarbejde med Rebild National Park Society

PRESSEMEDDELELSE

På Rebildselskabet kontor midt i Rebild Bakker er der både glæde og tilfredshed.

Programmet for årets Rebildfest er nu klart, og det byder på en dansk hovedtaler i verdensklasse: den danske astronaut Andreas Mogensen.

“Jeg tror ikke, der er en dansker eller en dansk-amerikaner, der ikke ved, hvem Andreas Mogensen er. Og ikke mindst hvor stor en bedrift, han har udført som astronaut,” udtaler præsident Jørgen Bech Madsen, inden han fortsætter:

“Vi glæder os til at byde velkommen til Andreas som vores danske hovedtaler og give gæster fra nær og fjern mulighed for at høre hans spændende historie om den amerikanske drøm.”

Fra drømmen om rummet til drømmen om rettigheder

Astronaut Andreas Mogensen vil nemlig dele sin fantastiske oplevelse fra sin anden mission kaldet Huginn til den internationale rumstation ISS, hvor han både var pilot på rumflyvningen og havde den vigtige opgave som commander på rumstationen.

Den amerikanske hovedtaler er præsident for Grand View University Dr. Rachelle Keck, som er en utrolig spændende personlighed, der har gjort sig internationalt gældende som en ivrig og indflydelsesrig fortaler for uddannelse og kvinders rettigheder. Grand View University blev i øvrigt grundlagt af danske indvandrere, så forbindelsen til årets Rebildfest er nærmest indgraveret i grundstenen på universitetet.

“Dr. Rachelle Keck er kendt i undervisningskredse for at være en formidabel leder og
foregangskvinde. Personligt glæder jeg mig til at høre Dr. Rachelle Keck tale om sin drøm i en verden fuld af konkurrence, og hvordan hun har evnet at gøre sig gældende som den første kvindelige præsident for et dansk-amerikansk universitet,” lyder det fra generalsekretær Helene Christensen, der har arbejdet med at skrue det ambitiøse program sammen.

Musik i verdensklasse

Årets Rebildfest byder naturligvis også på musikalsk underholdning i topklasse. Først er det Prinsens Musikkorps, der slår tonen an, og de efterfølges af selveste Stine Bramsen fra Alphabeat og en af Danmarks bedste guitarister, Kajsa Vala, der præsenterer nogle af Stine Bramsens mest kendte og elskede sange fra sit imponerende repertoire.

4. juli-fejringen er ikke bare Rebildfesten – det er også en fest for lokale borgere fra hele området, hvor alle er velkommen.

Come fly with me – og en gal ølbrygger

“I år blænder vi op for Summer Party, som går i gang, når festlighederne nede i bakkerne klinger af. Summer Party er et nyt og spændende initiativ, hvor alle er velkommen til at komme forbi enten for at hygge sig, spise lækker mad produceret af lokale restauranter, lytte til god musik og stand-up, mens man nyder samværet med gode venner i festligt lag,” siger Helene Christensen der samtidig fastslår, at hun glæder sig til at se så mange lokale borgere som muligt, da Rebildfesten er alles store fest.

Summer Party’en er ikke kun en fantastisk måde at afslutte Rebildfestdagen på, men også en fremragende mulighed for lokale at mødes og kickstarte sommeren. På madsiden er Rebildhus og restaurant Bag-Tanker i dagens anledning gået sammen om at tilbyde en lækker amerikansk grillbuffet. Underholdningen kommer fra Urban Crooners, også kendt som Little Big Band, der vil servere nostalgi i form af Frank Sinatra, Dean Martin og Louis Primas great classics, som eksempelvis Come fly with me, I’ve got you under my skin og Just a gigolo.

Derudover kommer komikeren og ølbryggeren Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus. Eddie er landskendt som den ”gale” ølbrygger. Han kommer og laver et fantastisk ølshow, hvor han sætter spot på, hvordan det er at være amerikaner i Danmark. Der er garanti for en sjov og festlig aften.

“Jeg glæder mig meget til hele 4. juli-fejringen i Rebild Bakker – og sikke en fed måde at afslutte dagen på med en sommerfest for hele området,” lyder det forventningsfuldt fra Eddie Swzeda.

Du kan sikre dig billet til Rebildfesten via linket her: 

Du kan høre meget mere om årets Rebildfest, når generalsekretær Helene Christensen fredag gæster Ugens USA.

Læs også: