Læs eller genlæs: Biden har et Palæstina-problem

Mens den amerikanske udenrigsminister er rejst til Mellemøsten med en appel om varig våbenhvile i Gaza, har det republikanske flertal i Kongressen for nylig landet en dato med Israels udskældte premierminister om at komme og holde en tale. Læs eller genlæs USA-nyts interview fra efteråret med professor Derek Beach, der stiller skarpt på det i stigende grad polariserende forhold mellem USA og Israel.

Krigen i Gaza spidser til, hvorfor den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, er taget til Mellemøsten for ottende gang på otte måneder for at presse på over for navnlig Israel for en varig våbenhvile i Gaza, der i weekenden blev yderligere tæppebombet som konsekvens af den storstilede befrielsesaktion af fire israelske gidsler, der blev kidnappet i forbindelse med terrorbevægelsen Hamas’ terroranslag i Israel tilbage i oktober.

Alt imens er der for nylig blevet fastsat en dato for Benjamin Netanyahus, den udskældte israelske premierminister, tale til Kongressen på invitation af det republikanske flertal, som i den grad skiller de politiske vande i USA.

USA-nyt genbesøger derfor et interview fra efteråret med professor Derek Beach fra Aarhus Universitet, der udlægger det historisk tætte, men i stigende grad mere anspændte og polariserende forhold mellem USA og Israel, og foruden sporer sig ind på, hvad den nu ni måneder lange krig i Gaza har af betydning for særligt Joe Biden frem mod præsidentvalget til november:

Lyt også til: