IndyCar: Álex Palou nærmer sig mesterskabet trods dårlig weekend

Der var underholdning for alle pengene, da NTT IndyCar Series besøgte Milwaukee Mile. Johan Knudsen Moestrup giver her en kort opsamling på weekendens ræs.

NTT IndyCar Series var i denne weekend tilbage på ovalbanen Milwaukee Mile for første gang i ni år, og selvom det ikke blev lige så dramatisk, som IndyCar-weekender på de cirklede ovalbaner kan være, fik de fremmødte tilskuere alligevel godt og meget for pengene. Weekenden bød på det sædvanlige format med en træningssession og en kort kvalifikation, hvortil vi blev forkælet med ikke bare ét men to løb.

I det første løb sejrede Pato O’Ward fra Arrow McLaren IndyCar Team, og selvom O’Wards mesterskabsdrømme ikke bliver realiseret i dette år, så varmede det i dén grad for den unge mexicaner, der stadig ses som ét af seriens største talenter. Reserven Conor Daly, der efterhånden har erfaring med flere hold i IndyCar, tog tilmed en stærk tredjeplads i det indledende løb.

Én af dette års førsteårskørere, svenske Linus Lundqvist fra Chip Ganassi Racing, lå ad flere omgange lunt i svinget til en plads på podiet, men trafik og en knap så vellykket pitstop-strategi blev blokaden for det unge stjerneskud, der har vundet talrige løb og mesterskaber i IndyCar-seriens juniorrækker.

Den forsvarende, spanske IndyCar-mester Álex Palou tabte terræn i mesterskabskampen, da han startede løb 2 skidt ud med motorproblemer og sluttede som løbets nr. 19. Scott McLaughlin vandt weekendens andet løb, der heldigvis for Palou sluttede med mesterskabsrivalen Will Power på tiendepladsen.

I næste uge er der atter mere IndyCar, men heller ikke mere, end at det er dette års sæsonafslutning. Løbet, der skulle være kørt i musikbyen Nashvilles gader, er i stedet flyttet til oval- og speedwaybanen Nashville Superspeedway ved Lebanon, Tennessee. Det er i weekenden den 13. til 15. september.

Og er du sportsfan, så husk, at denne sæson af den amerikanske fodboldliga NFL endelig sparkes i gang, når de forsvarende Super Bowl-mestre fra Kansas City Chiefs tager imod Baltimore Ravens hjemme i Missouri natten til fredag dansk tid.

Se højdepunkter fra løb 1 her:

Se højdepunkter fra løb 2 her:

Støt USA-nyt: