Republikanere ude med riven over for Biden

Fremtrædende republikanere har set Hamas' angreb på Israel som en mulighed for at lancere deres eget angreb på præsident Biden.

Oversat fra engelsk til dansk af Alexander de Summer-Brason Welford

I går trængte den palæstinensiske militante gruppe Hamas ifølge CNN ind i Israel og angreb mere end 20 byer. Gruppen sendte over 2.500 raketter ind over landet, og i skrivende stund har mindst 600 israelere mistet livet, skriver The Guardian. Som et udtryk for solidaritet fordømte ledere fra hele verden næsten øjeblikkeligt angrebene, inklusiv den amerikanske præsident Joe Biden.

Kilde: X

Fremtrædende republikanere så imidlertid Hamas’ angreb som en mulighed for at lancere deres eget angreb på præsident Biden.

Den generelle opfattelse blandt republikanske lovgivere er nemlig den, at Hamas-angrebene blev finansieret direkte af de amerikanske skatteydere i forbindelse med sidste måneds gidseludveksling mellem USA og Iran, der ifølge AP blandt andet også så USA frigive seks milliarder indefrosne dollars til Iran. Penge, som de altså er overbeviste om er gået til weekendens angreb, da Iran er kendte for at støtte op om Hamas.

Kilde: X

Kilde: X

Kilde: X

Det eneste problem med Republikanernes angreb er, at det ikke har hold i sandheden. De seks milliarder dollars kom aldrig fra de amerikanske skatteydere. Pengene stammer i stedet fra betalinger foretaget af Sydkorea til Iran i forbindelse med tidligere køb af olie, som Reuters beretter om. På grund af amerikanske sanktioner mod Iran har midlerne imidlertid været indefrosset i Sydkorea.

Pengene, som nu ligger på en sikret konto i Qatars hovedstad Doha, er udelukkende beregnet til humanitære formål og håndteres af, hvad Biden-administrationen beskriver som kvalificerede, ikke-iranske leverandører.