Ugens vildeste, sjoveste og mest relevante X-posts fra USA

Læs her, hvor meget perspektiv man kan få ud af 180 tegn.

USA-nyt har samlet de sjoveste, vildeste og mest relevante X-posts sammen fra ugen, der gik i USA. Der var plads til både mærkværdige og aktuelle opslag.

DeSantis langer ud efter Trump

Den Ron DeSantis, der i 2018 læste Trump-historier højt for sine børn, er godt gemt væk i anledning af præsidentvalget. Men nu langer DeSantis ud efter Trumps kommentar om, at Hizbollah er ”very smart.” En republikaner, der skoser en anden republikaner for utilstrækkelig støtte til Israel er en hård kritik, men vil den ellers så Trump-loyale DeSantis tage fløjlshandskerne af og udfordre Trump for alvor? Det får vi at se i de kommende måneder.

Kilde: X

Taylor Greene fik ikke sin vilje

Republikaneren Steve Scalise nåede kun en enkelt dag som spidskandidat til formandsposten for Repræsentanternes Hus, inden han trak sig igen. Scalise havde ellers slået Majorie Taylor Greenes favorit Jim Jordan i en republikansk afstemning om at blive Kevin McCarthys efterfølger, inden han måtte sande, at han ikke havde tilstrækkelig nok opbakning i sit parti til at vinde det endelige formandsvalg.

Jim Jordan kom på banen igen, men opgaven om at blive permanent formand har ikke vist sig mindre svær af den grund. Det lader til, at en kommende formand ikke kan blive højredrejet nok for Taylor Greene og hendes ligesindede, som er trumpismens største forkæmpere.

Kilde: X