Republikanerne peger på Scalise – nyt kaos er brudt ud

Republikanerne er blevet enige om en ny formand - sådan da.

Med stemmetallet 113 mod 99 valgte Republikanerne i går aftes dansk tid i en intern afstemning at pege på Steve Scalise, flertalsleder for Republikanerne i Repræsentanternes Hus, i stedet for Jim Jordan som deres formandskandidat til at erstatte den detroniserede Kevin McCarthy.

Men lykken varede kort for Scalise.

Kort efter Republikanernes interne afstemning stod det nemlig hurtigt klart, at der ikke ville være nok opbakning fra gruppen til at kunne lade et Scalise-formandskab komme til en reel afstemning i Repræsentanternes Hus, som eller var planlagt.

Scalise skal nemlig bruge mindst 217 republikanske stemmer, hvis alle medlemmerne af Huset afgiver deres stemme (de 212 demokrater i Huset peger enstemmigt på deres leder Hakeem Jeffries). Det vil sige, at Scalise kun har råd til at miste fire stemmer fra de i alt 221 republikanske medlemmer af Repræsentanternes Hus.

Foreløbigt har mindst ti republikanske medlemmer åbent sagt, at de ikke vil stemme på Scalise som ny formand. Mindst to har som landet ligger lige nu ikke givet deres holdning til kende om, hvem de endeligt vil stemme på.

Kilde: X

På nuværende tidspunkt vides det ikke, hvornår en reel afstemning om en ny formand for Repræsentanternes Hus skal finde sted. Det står dog klokkeklart, at det ikke kommer til at ske, før Scalise med sikkerhed ved, at han har nok opbakning bag sig. Spørgsmålet er så bare, hvad den opbakning kommer til at koste – spørg for eksempel den seneste formand, Kevin McCarthy, hvor dyrt sådan et formandskab kan være.

“Vi arbejder hårdt på at blive forenet. Vi bliver nødt til at blive forenet, fordi verden venter ikke på os,” lød det fra Scalise ifølge Reuters efter gårdsdagens begivenheder.